انواع کهیرهای تماسی پوستی
انواع کهیرهای تماسی پوستی
انواع کهیرهای تماسی پوستی
این توضیحات خلاصه ای در مورد کهیر بود که شما می توانید اصل فایل را از زیر دانلود کنید. فایل پیوست شده شامل:
- کهیر تماسی
- کهیر تماسی غیر ایمونولوژیک
- کهیر تماسی ایمونولوژیک
- کهیر تماسی بدون مکانیسم مشخص
کهیر تماسی
کهیر تماسی یک واکنش ادماتو، اریتماتو و خارش دار پوست است که در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از تماس پوست با ماده ای که بسرعت جذب می شود (عاما مولد کهیر) ایجاد می گردد. برخلاف درماتیت تماسی که چندین روز پس از تماس پوستی رخ می دهد، کهیر تماسی بسیار سریع بعد از تماس پوست با عامل مولد ایجاد می شود. کهیر تماسی نسبتا شایع است. براساس پاتوژنز، کهیر تماسی را می توان به سه دسته غیر ایمونولوژیک، ایمونولوژیک و کهیر تماسی بدون مکانیسم مشخص تقسیم نمود.
کهیر تماسی غیر ایمونولوژیک.
در این حالت واکنش های کهیر تقریبا در تمام افراد بدون هیچ گونه تماس و حساسیت قبلی ایجاد می شود. ظاهرا این نوع کهیر شایع ترین و بی ضررترین کھیر تماسی است و احتمالا واکنش های شدید سیستمیک در آن بوجود نمی آید. بسیاری از مواد شیمیایی که در تولید محصولات مختلف مصرف فراوانی دارند می توانند در افراد طبیعی کهیر تماسی ایجاد کنند که تکرار و شدت واکنش به غلظت و ترکیب عامل مولد در آن بستگی دارد. در باغبان ها نمونه این واکنش در اثر تماس با گیاهان، موی کرم درختان، بید، پروانه و سایر حشرات ، در اشپزها بعد از تماس با اسید سینامیک و آلدئيد ، سدیم، بنزوات، اسید اسکوربیک، میوه ها و سبزیجات، ماهی و گوشت و در کارکنان طبی و مشاغل وابسته بعلت تماس با الکل و بالسام پرو، دی متیل سولفوکسید و مواد دیگر ایجاد می شود.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)