الزامات مرکز مدیریت شرایط اضطراری (EOC)
الزامات مرکز مدیریت شرایط اضطراری (EOC)
الزامات مرکز مدیریت شرایط اضطراری (EOC)
فرمت: pdf تعداد صفحات: 28
۱. هدف: هدف از تدوین این سند ارائه مشخصات و الزامات کلی مورد نیاز برای راه اندازی و راهبری مرکز مدیریت شرایط است.
۲. دامنه کاربرد: دامنه کاربرد این سند مشتمل بر همه شرکت های پتروشیمی و شرکت های زیر مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
۳. مسئولیت ها:
- مسئولیت نظارت عالیه بر پیاده سازی و اجرای این سند بر عهده مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی است. در شرکت های زیر مجموعه هلدینگ ها، مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این سند بر عهده HSE هلدینگ مربوطه است.
- مسئولیت بازنگری و بروزرسانی این سند بر عهده مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
- مسئولیت اجرا و پیاده سازی این سند در تمامی شرکت های ذکر شده در دامنه کاربرد، برعهده مدیریت ارشد آن شرکت است.
۴. منابع و مراجع:
• Guideline for Technical emergency Planning for onsite Emergencies, CCPS, 1995
• Standard Guide for Emergency Operations Center (EOC) Management, Emer- gency Operation Center, E2915 – 13, 2013
• Principles of Emergency Management and Emergency Operations Centers (EOC), Michael J. Fagel, 2011
• IPS-E-AR-160, Engineering Standard for Venting, Ventilation and Pressurizing system, 2009
• UFC 3-530-01, Interior and Exterior Lighting Systems and control, 2015
۵. تعاریف:
- مرکز مدیریت شرایط اضطراری (Emergency Operation Center – EOC): مکانی است که اعضای تیم مدیریت شرایط اضطراری در آن مرکز مستقر شده راهبری استراتژیک شرایط اضطراری را انجام میدهند وجود یک EOC به سازمان اجازه می دهد که بتواند مدیریت شرایط اضطراری را به شکلی مؤثر انجام دهد.
- منطقه سبز (Green Zone): منطقه ای ایمن که بر اساس استاندارد یا نتایج مدل سازی های انجام شده می توان در آن منطقه فعالیت کرد بدون اینکه انتظار بروز آسیب های جدی به افراد وجود داشته باشد.
- شلتر اضطراری (Emergency Shelter): مکانی ایمن در شرایط اضطراری که نیازمند پناه گرفتن در محیطهای بسته است مانند نشت گازهای سمی) استفاده می شود.
- درجه بحرانیت (Criticality Degree): عبارتی که میزان اهمیت هر یک از الزامات موضوعه در مرکز مدیریت شرایط اضطراری را نمایش میدهد. این درجات عبارتند از الزامی و اختیاری هر موردی که درجه الزامی دارد، باید توسط همه شرکت های پتروشیمی لحاظ شود موارد اختیاری توسط خود شرکت ها و در صورت تمایل انتخاب می شود.
الزامات مرکز مدیریت شرایط اضطراری
ایجاد و راه اندازی مرکز مدیریت شرایط اضطراری
- پیش از ایجاد و راه اندازی یا تغییر در مرکز مدیریت شرایط اضطراری، همه شرکت ها باید ارزیابی اولیه شامل شناسایی سناریوهای اضطراری، تحلیل آسیب پذیری و ارزیابی قابلیت های مورد نیاز را انجام دهند منظور از قابلیتهای مورد نیاز زیرساخت ها امکانات و منابع مورد نیاز برای مدیریت مؤثر حوادث است.
- سطح حفاظت و تجهیزات EOC باید با سطح ریسک ها و تهدیدات شناسایی شده تناسب داشته باشد از طرف دیگر هرچه سناریوهای اضطراری پیچیده تر باشد، به EOC با سطوح حفاظتی و تجهیزات بالاتری نیاز است.
- مرکز مدیریت شرایط اضطراری می تواند به صورت تک کاربردی ساخته شده یا اینکه کاربری های دوگانه دیگری مثل سالن کنفرانس مرکز آموزش، اتاق جلسات و غیره داشته باشد. در صورت کاربری دوگانه EOC لازم است که امکان تغییر کاربری به EOC در کوتاه ترین زمان ممکن وجود داشته باشد امکان پذیری تغییر کاربری سریع باید در تمرین های قبلی تست و تأیید شده باشد. همه فعالیت های تیم مدیریت شرایط اضطراری شرکت ها باید در این مرکز انجام شود.
مکان مرکز مدیریت شرایط اضطراری
- انتخاب مکان مرکز مدیریت شرایط اضطراری باید بر اساس مطالعات و ارزیابی های علمی انجام شود. مکان انتخاب شده باید الزامات کلی مندرج در این سند را رعایت کند.
- EOC باید فضای کافی برای فعالیت ۵ تا ۱۵ نفر را به مدت طولانی فراهم کند. اگر چه بهتر است که هر گروه عملیاتی، یک اتاق یا مکان اختصاصی برای فعالیت خود داشته باشد. مرکز مدیریت شرایط اضطراری نباید در محدوده آسیب پذیری ناشی از سناریوهای اضطراری قرار گیرد به همین منظور لازم است که مطالعات مدلسازی پیامد در شرکت انجام شده و محل EOC متناسب با دامنه تأثیرگذاری سناریوها انتخاب شود. این مرکز باید در منطقه سبز (Green Zone) سناریوهای اضطراری قرار داشته باشد. مرکز مدیریت شرایط اضطراری باید در برابر شدیدترین زلزله ثبت شده. در منطقه مقاومت داشته باشد.
- مرکز مدیریت شرایط اضطراری باید در برابر شدیدترین سیل ثبت شده در مقاومت داشته باشد.
- مرکز مدیریت شرایط اضطراری باید به راحتی قابل دسترس و قابل تشخیص باشد.
- محل EOC نباید در مکانی باشد که اعضای تیم مدیریت شرایط اضطراری برای رسیدن به آن، مجبور به عبور از مناطق خطرناک ناشی از حادثه باشند.
- این مرکز نباید ترجیحاً در مجاورت پارکینگ قرار داشته باشد و لازم است که تا محوطه پارکینگ فاصله داشته و همچنین هیچ جاده ای نباید مستقیماً به EOC ختم شود.
- حداقل ارتفاع سقف EOC نباید کمتر از ۳ متر باشد.
- در صورت امکان فاصله مرکز مدیریت شرایط اضطراری تا تأسیسات خطرناک ۱۰۰ متر لحاظ شود.
- میزان روشنایی (حداقل ۵۰۰) (لوکس و سطح سر و صدای مرکز مدیریت شرایط اضطراری باید در سطح زیر ۷۵ دسی بل باشد.
- جاده ها و مسیرهای منتهی به EOC باید به گونه ای باشند که با انسداد جاده اصلی دسترسی به این مرکز قطع نشود.
- ورود و خروج نفرات و تجهیزات به EOC باید تحت کنترل امنیتی انجام شود. مرکز مدیریت شرایط اضطراری باید ترجیحاً فاقد پنجره بوده و در صورت وجود پنجره این پنجره ها رو به تأسیسات نبوده و چارچوب و شیشه های مقاوم به انفجار داشته باشد.
- مرکز مدیریت شرایط اضطراری باید امکان تبدیل شدن به شلتر اضطراری داشته باشد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ الزامات برنامه های آموزشی مورد نیاز سیستم مدیریت شرایط اضطراری
⇐ مدیریت شرایط اضطراری در صنایع پتروشیمی
⇐ راهنمای تشکیل تیم مدیریت شرایط اضطراری
⇐ فرماندهی و مدیریت شرایط اضطراری با تمرکز بر سیستم فرماندهی حوادث
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)