استاندارد لوازم حفاظت فردی در صنعت برق
استاندارد لوازم حفاظت فردی در صنعت برق
استاندارد لوازم حفاظت فردی در صنعت برق
فهرست:
- پیشگفتار
- مقدمه
- هدف
- دامنه کاربرد
- مراجع الزامی
- اصطلاحات و تعاریف
- طبقه بندی کلاه های ایمنی
- ساختار فیزیکی
- مشخصه های فیزیکی
- مقررات کلی
- ویژگی ها
- روش های آزمون
- نحوه اطمینان از کیفیت
- بازدید و نگهداری
- مدارک
- بسته بندی
با توجه به مشاغل موجود در چارت تشکیلاتی بخش های مختلف صنعت برق طبقه بندی این استاندارد براساس مخاطرات موجود حرفه و تجزیه و تحلیل هر یک از این مشاغل از دیدگاه ایمنی (Job safety analysis) انجام گرفته و لوازم حفاظت فردی مورد نیاز، مشخص شده و به منظور تطابق با استانداردهای بین المللی موجود (IEC BS) و (ISO) و … با آنها مقایسه گردیده است و بر همین مبنا مشخصات مورد نیاز این لوازم تعیین می گردد. لازم به ذکر است که این موارد علاوه بر مشاغل اجرایی شامل مشاغل اداری نیز می شوند.
بعد از پایان تدوین استاندارد فوق الذکر مشخصات مورد نیاز جهت خرید تجهیزات حفاظت فردی و آزمایش ها و بازدیدهای مورد نیاز روزانه و سالانه آنها برای هر یک از کاربران با توجه به نوع شغل و استانداردهای بین المللی و با در نظر گرفتن امکانات موجود در کشور تعیین و اعلام می گردد.
مراحل انجام پروژه به شرح ذیل است:
مرحله اول : شناخت
- مطالعه و شناخت مشاغل مختلف در صنعت برق و تجزیه و تحلیل هر یک از مشاغل از دیدگاه ایمنی (Job safety analysis) و طبقه بندی آن براساس مخاطرات موجود در هر حرفه.
- مطالعه و شناخت استانداردهای جهانی از جمله (IEC BS) و (ISO) و …
- مطالعه و شناخت لوازم حفاظت فردی مورد استفاده در بخشهای مختلف صنعت برق به تفکیک در ایران و چند کشور صنعتی از طریق پرسشنامه های آماری و بانک های اطلاعاتی و همچنین کسب تجارب از دست اندرکاران و کارشناسان.
- بررسی مقررات و قوانین مربوط به لوازم حفاظت فردی
مرحله دوم: تدوین اولیه
- ارائه فهرست منابع و مراجع مربوط به استانداردها
- ارائه تجربیات و تحلیل اطلاعات حاصل از مکاتبات و پرسشنامه های فنی و آماری
- ارائه مخاطرات موجود در هر حرفه از دیدگاه ایمنی و طبقه بندی آن
- ارائه معیارهای انتخاب مشخصات فنی و ظاهری لوازم حفاظت فردی با توجه به موارد ذیل:
- گزارش شناخت
- لوازم حفاظت سر (کلاه ایمنی)
- لوازم حفاظت چشم عینک های ایمنی لوازم حفاظت گوش (گوشی های ایمنی)
- لوازم حفاظت دست (دستکش های ایمنی)
- لوازم حفاظت بدن (لباس کار)
- لوازم حفاظت تنفسی (ماسک)
- لوازم حفاظت از پا (کفش های ایمنی)
- لوازم حفاظت از سقوط از ارتفاع (کمربندهای ایمنی)
- دستورالعمل تهیه و تحویل لوازم حفاظت فردی
موارد فوق می بایستی با عنایت به امکانات داخلی ساخت و یا تهیه آن در داخل (کشور) مشخص گردد که حتی المقدور از خروج بی رویه ارز به منظور وارد کردن اجناس فوق جلوگیری شود.
ارائه معیارهای نحوه اطمینان از کیفیت کالاها (لوازم) حفاظت (فردی) و نحوه بازرسی آنها تهیه و تدوین دستورالعمل های ارزیابی ،تهیه کاربرد و تحویل لوازم حفاظت فردی در بخش های مختلف صنعت برق
مرحله سوم: تدوین و تهیه پیش نویس استاندارد
تبصره: پیش نویس استاندارد می بایستی متناسب با مقررات و قوانین معتبر جهانی تهیه شود.
مرحله چهارم: حضور در جلسات بررسی پیش نویس استاندارد و اصلاح پیش نویس مذکور با توجه به نظرات هیأت علمی.
مرحله پنجم : تدوین نهایی استاندارد و تحویل آن
نشریات و گزارشات استاندارد لوازم حفاظت فردی در صنعت برق مطابق با الگوریتم صفحه بعد شماره گذاری و تدوین شده است.
مقدمه
لوازم حفاظت فردی PPE در فرآیند سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت به عنوان تجهیزات و وسایلی هستند که نبایستی به عنوان عامل پیشگیری حتمی از خطرات موجود در کار مورد استفاده قرار بگیرند، بلکه بایستی به عنوان یک عامل پشتیبان به همراه دیگر احتیاط ها و روشهای حذف و کاهش ریسک در جهت پیشگیری از خطرات احتمالی و شاید غیرقابل پیش بینی در محیط کار و فرآیند انجام آن، مورد استفاده قرار گیرد. و این لوازم از طرف کارفرما در اختیار کارگران و کارکنان قرار گرفته تا در موارد تعيين شده توسط کارکنان مورد استفاده قرار گیرد و جنبه مالکیت شخصی خارج از محیط کار برای افراد ندارد.
هدف
با توجه به «مقررات انتخاب تهیه و ارزیابی لوازم حفاظت فردی در صنعت برق ارائه شده به شماره ٤٠١ – ٨٣ و نظر به اینکه کلاه های ایمنی یکی از لوازم حفاظت فردی (PPE) در صنعت برق محسوب می گردد و با تأکید بر این نکته که هر نوع از لوازم حفاظت فردی برای پیشگیری از ریسک های خاص مؤثر باشند، جهت هماهنگی در تعیین این مشخصه ها و نگهداری مناسب آن و اطمینان از کارآیی لازم در هنگام مواجهه با ریسک های قابل پیش بینی و کاهش حوادث ناشی از کار این استاندارد تدوین گردیده است. هدف از این استاندارد فراهم نمودن اطلاعات لازم جهت مشخصات فنی آزمون ها، نشانه گذاری و نحوه استفاده از کلاه ایمنی می باشد.
دامنه کاربرد
این استاندارد ملزومات خاص و عمومی جهت کلاه های ایمنی مورد کاربرد در شرکت های وابسته و تابعه وزارت نیرو در بخش های تولید ،انتقال فوق توزیع و توزیع عمومی نیروی برق را با توجه به ریسک های موجود ارائه می دهد. کلاه ایمنی متشکل از پوسته، نگهدارنده بند و … به صورت کامل مورد استفاده کارکنان در صنعت برق قرار می گیرد.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ سوالات تستی وسایل حفاظت فردی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)