• آموزش VIP
Phone: 09338413734
  • 0سبد خرید
سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای
  • خانه
    • پرتال
    • سایت متخصصین بهداشت و درمان
  • انجمن
  • وبلاگ
  • فروشگاه
    • سبد خرید
    • پرداخت
    • راهنمای خرید
    • دانلود محصولات
    • بازنشانی گذرواژه
  • تبلیغات
  • استخدام
    • ثبت روزمه
    • ثبت آگهی استخدام
    • نویسندگی
  • خدمات
    • سفارش ترجمه
  • ابزارهای آنلاین
    • ابزار حمل دستی بار
    • ابزارهای اندازه گیری صدا
    • ابزار سن و روشنایی
  • ورود یا ثبت نام
  • ▼خروج از حساب کاربری
    • ویرایش حساب کاربری
  • منو منو
خانه عوامل زیان آور محیط کار عوامل زیان آور ارگونومیکی ارگونومی در منازل
Ergonomics in the home-ارگونومی در خانه

ارگونومی در منازل

نویسنده: Sirvan Sheikhiدسته بندی: پاورپوینت بهداشت حرفه ای(ppt)لینک کوتاه: https://acgih.ir/?p=1115

ارگونومی در منازل

2013-06-02/0 نظرها/در پاورپوینت بهداشت حرفه ای(ppt), عوامل زیان آور ارگونومیکی /توسط Sirvan Sheikhi/لینک کوتاه https://acgih.ir/?p=1115

ارگونومی در منازل

ارگونومی در منازل

Ergonomics at home

مسائل مورد بررسی در ارگونومی منازل

  • طراحی و چیدمان آشپزخانه

  • طراحی و چیدمان حمام و دستشویی

  • طراحی و چیدمان اتاق خواب

  • طراحی و چیدمان هال و پذیرایی

  • طراحی و چیدمان اتاق کار


طراحی و چیدمان آشپزخانه

شکل

  • آشپزخانه یک طرفه
  • آشپزخانه دو طرفه
  • آشپزخانه u شکل
  • آشپزخانه L شکل

پنجره

آشپزخانه بسته

هم به آشپزخانه هایی اتلاق می­شود که دورتادور آنها دیوار است و هم به آشپزخانه هایی که از یک جهت دیوار ندارند، آنچه بین هر دو مشترک است نداشتن پنجره به بیرون است.

  • نور کافی
  • فن تهویه
  • هود آشپزی
  • صدای فن و هود

کفپوش

  • سطوح لغزنده نباشد
  •  عایق حرارتی مناسبی باشد
  • تعدیل کننده و کاهش دهنده صدای حرکت پا روی زمین باشد
  • خیلی راحت بشود آن را تمیز کرد
  • نسبت به ضربه ­های مکانیکی و حرارت تا حدودی مقاوم باشد

دیوارها

دیوارهای آشپزخانه باید تا ارتفاع 1.4 متر قابل شستشو باشند. در صورتی که تا این ارتفاع، دیوارها را سرامیک کرده باشند، شستشوی آنها بسیار ساده خواهد بود. مهمترین قسمت دیوارها که باید قابل شستشو باشند کناره های سطوح کار است.

چیدمان اجزای آشپزخانه

4 اصل از اصول اولیه طراحی:

  • اصل اهمیت با اهمیت ترین جزء یا اجزاء (از نظر ایمنی، کارآیی و ..) میبایست در بهترین و مناسب ترین محل قرار گیرد.
  • اصل تکرار استفاده اجزائی که بیشترین کاربرد و استفاده را دارند میبایست در بهترین و مناسب ترین محل  قرار گیرند.
  • اصل نوع وظیفه اجزائی که دارای وظیفه یکسان هستند میبایست در یک گروه و در کنار بکدیگر قرار گیرند.
  • اصل جانمائی استفاده اجزائی که عموما به طور متوالی و پی در پی و بدنبال هم استفاده می شوند می بایست در یک گروه کنار یکدیگر قرار گیرند.

برای طراحی نحوه چیدمان سطوح کار  توالی انجام کار در آشپزخانه معمولا به ترتیب زیر در نظر گرفته می شود:

  1. ظرف شوئی
  2. سطح اصلی کار
  3. سطح خوراک پز (اجاق گاز)
  4. سایر سطوح

برای فرد راست دست توالی کار از دست چپ به راست است.
این توالی نمیباسیت بوسیله گنجه های بلند درها یا راهروها به هم بخورد.
ترکیب L  یا U شکل نیز می تواند مناسب باشد.

یخچال یا سایر وسایل ذخیره و انبار مواد غذائی، ظرف شوئی و اجاق خوراک پزی “مثلث انجام کار” را تشکیل می دهند .اضلاع این مثلث نباید قطع شود به ویژه خط میان ظرف شوئی و اجاق خوراک پزی  که بیش از هر وسیله دیگر ی در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند.

اضلاع مثلث انجام کار

گراند جان (1973): حداکثر محیط این مثلث را برای آشپزخانه های کوچک 7 متر و برای آشپزخانه های بزرگ 8 متر توصیه نموده است .

دپارتمان محیط 1972: حداقل و حداکثر آنرا 3600 و 6600 میلی متر  و فاصله میان ظرف شوئی و اجاق خوراک پزی را 1200 تا 1800 میلی متر تعیین نموده است.

ارتفاع سطوح کار

سطح مورد نظر حداقل اندازه اندازه مناسب
ارتفاع میز کار اصلی داخل آشپزخانه 80 120-100
ارتفاع کابینت نزدیک اجاق گاز برای قرار دادن قابلمه­ ها 40 60
ارتفاع سطح کار دوم که مورد استفاده قرار می­ گیرد 100 120
اندازه سینک های ظرفشویی یک کاس ه­ای 2×35
اندازه سینک های ظرفشویی دو کاسه ­ای 40 50
عمق سطوحی که ظروف و وسایل روی ان قرار می­ گیرند 60 60

 

طراحی و چیدمان حمام و دستشویی:

  1. فضای لازم
  2. ابعاد بهینه

ابعاد بهینه

تجهیزات

طول عمق ارتفاع (cm)

وان حمام

170 75 55-45
شیر آب بالای وان

–

– 70

کابین دوش گرفتن

90

90

–
دوش سقفی –

–

200-190

روشویی

60 50

90-80

قفسه بالای روشویی

– – 115
شیر آب بالای روشویی – –

100

لبه بالایی آینه – –

190

لبه پایینی آینه – –

130

بیده 40 65

40

WC 40 50

40

 

فضای مناسب

حداقل اندازه

اندازه مناسب (متر مربع)

مساحت حمام با یک وان و یک روشویی

3

4

مساحت حمام با یک وان و یک روشویی و یک دوش

4

5

دستشویی با یک روشویی

2

3

دستشویی با بیده یا یک دوش و یک روشویی

4

5

 

طراحی و چیدمان اتاق خواب

اتاق خواب:

  1. فضای مورد نیاز برای سایر وسایل
  2. ابعاد کمد
  3. تخت خواب
  4. مساحت اتاق خواب

مساحت:

اتاق حداقل مساحت (مترمربع) مساحت مناسب پهنای حداقل (سانتی متر)
اتاق والدین 14 16-15 340
اتاق خواب کودکان با دو تخت 12 14 280
اتاق خواب کودکان با یک تخت 8 10 240

 

تخت خواب:

طول 210 سانتی متر
پهنا (تخت یک نفره) 120-100
پهنا (تخت دو نفره) 180
ارتفاع از سطح زمین 70-60
فضای اطراف تخت برای حرکت 100-66
نوع تخت فضای مناسب اطراف تخت
حداقل حداکثر
تخت­ های کوتاه (کمتر از 50 سانتیمتر) 95 100
تخت­ های بلند (بیشتر از 50 سانتیمتر) 66 80

 

کمد

ابعاد کمدهای مورد نیاز اتاق های آپارتمان:

اتاق حداقل طول جلویی (cm) اندازه مناسب طول عمق کمد
اتاق والدین 240 300 60
اتاق کودکان (2 تخت) 120 180 60
اتاق کودکان (1تخت) 120 – 60

 

فضای مورد نیاز:

عنوان وسیله یا مبلمان تعداد ابعاد مورد نیاز (cm)
تخت خواب 2 210×100
میز کنار تخت 2 50×45
کمد 1 240-300×60
صندلی 2 45×50
دراور 1 120×50
میز کار (در صورت نیاز) 1 80×150
مبل راحتی (در صورت نیاز) 1 60×65

 

اتاق خواب کودکان با دو تخت

ابعاد مورد نیاز تعداد عنوان وسایل
210×200 2 تخت خواب
130×70 1 تخت کودک
50×45 2 میز کنار تخت
120-180×60 1 کمد
120×60 2 میز تحریر
90×45 1 قفسه کتاب و اسباب بازی
120×180 – فضای خالی برای بازی

با یک تخت:

200×210

1 تخت خواب

70×130

1 تخت کودک

45×50

1

میز کنار تخت

60×120

1

کمد

60×120

1

میز تحریر

45×90 1

قفسه کتاب و اسباب بازی

180×120 –

فضای خالی برای بازی

 

اصول ارگونومیکی در طراحی هال و پذیرایی:

ابعاد هال و پذیرایی

اندازه آپارتمان (تعداد اتاق ها) حداقل مساحت (متر مربع ) برای اتاق نشیمن با میز غذا خوری حداقل مساحت (متر مربع ) برای اتاق نشیمن بدون میز غذا خوری
2-3 20 18
4 22 20
5 24 22

وسایل داخل هال و پذیرایی:

وسایل مساحت برای هر یک (cm)
صندلی راحتی (sofa) 220×90
مبل راحتی 100×80
میز نهار خوری 110×80
صندلی غذا خوری 55×50
رادیو – تلویزیون – ویدئو 210×60
میز کار 120×80
کتابخانه 180×40

صندلی راحتی برای استراحت

  • باید شرایط استراحت کامل ماهیچه­ های پشت در حالیکه ستون مهره ­ها در شرایط نرمال خود است، فراهم شود.
  • برای استراحت پشت باید یک تکیه ­گاه محدب قرار داده شود تا ماهیچه ­هایی که در ناحیه اتصال لگن به ستون مهره ­ها قرار دارند، در شرایط استراحت باشند.
  • ارتفاع صندلی راحتی از سطح زمین 39-41 سانتیمتر و عمق محل نشستن 47-48 سانتیمتر باشد
  • صندلی راحتی باید دارای تشکچه مناسب باشد، به طوری که ترجیح دارد نرمی و انعطاف­ پذیری تشکچه به گونه ­ای باشد که 6 تا 10 سانتیمتر فرو رود.

مطالب تکمیلی را با دانلود فایل پاورپوینت مشاهده کنید.

 

برای دیدن لینک دانلود در سایت ثبت نام و اکانت خود را ویژه کنید
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...

 

حجم: 3.9 MB فرمت: PPT آموزش فعال کردن اکانت ویژه (VIP)

هر گونه سوالی در رابطه با ارگونومی در منازل داشتید در نظرات ثبت کنید تا بررسی شود.

 

حتما بخوانید:

⇐ ارگونومی خواب (جامع)

⇐ ارگونومی در خانه های مسکونی

 

4 / 5 ( 2 امتیاز )
تگ ها : ارگونومی در منازلطراحی و چیدمان آشپزخانهطراحی و چیدمان اتاق خوابطراحی و چیدمان اتاق کارطراحی و چیدمان حمام و دستشوییطراحی و چیدمان هال و پذیراییمسائل مورد بررسی در ارگونومی منازل
اشتراک این مطلب
  • اشتراک گذاری در Facebook
  • اشتراک گذاری در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک گذاری در LinkedIn
  • اشتراک گذاری در Reddit
  • اشتراک با ایمیل
https://acgih.ir/wp-content/uploads/2017/12/Ergonomics-in-the-home-ارگونومی-در-خانه.jpg 410 700 Sirvan Sheikhi https://acgih.ir/wp-content/uploads/2019/12/lego.png Sirvan Sheikhi2013-06-02 00:46:592020-04-17 19:12:39ارگونومی در منازل
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

دسته‌ها

ورود
عضویت

آخرین کاربران Vip

  • آواتار کاربران lashgari31
  • آواتار کاربران fatemeh.sh
  • آواتار کاربران Alirmz98
  • آواتار کاربران alidz
  • آواتار کاربران Omi2
  • آواتار کاربران Coffenet7
  • آواتار کاربران Morane
  • آواتار کاربران Beheshtz
  • آواتار کاربران Kam12
  • آواتار کاربران mehryar12760

تعداد کل کاربران ویژه: 7455

تبلیغات متنی

  • 1000 نکته کنکوری + خلاصه جزوات ارشد بهداشت حرفه ای
  • تبلیغ شما در این مکان
  • تبلیغ شما در این مکان
  • تبلیغات شما در این مکان

درباره ما:

سایت تخصصی دانشجویان بهداشت حرفه ای در سال 1391 راه اندازه شد و با ارائه خدماتی همچون نوشتن و ترجمه مقالات تخصصی, مشاوره و … توانست بعنوان مرجع, برای دانشجویان و دانش آموختگان این رشته شناخته شود و همواره سعی می کند که با بکار بردن بروز ترین متدها رضایت مشتریان و کاربران محترم را فراهم کند.

عضویت در خبرنامه - تعداد افراد مشترک تعداد افراد فید برنر
  • نماد اعتماد الکترونیکی 2 ستاره
قبليبعدي
12
  • 09338413734
  • آ.غ - بوکان - خیابان 55
تمام حقوق مادی و معنوی برای دانشجویان بهداشت حرفه ای محفوظ است
  • ارتباط با ما
  • ارسال مطلب
  • درباره ما و قوانین سایت
رفتن به بالا
  • ورود
  • عضویت

فراموشی رمز عبور؟

به جامعه 38617 نفری مهندسین سایت بپیوندید
معادله را حل کنید: − =

رمزتان را فراموش کرده اید؟ لطفا ایمیلتان را وارد کنید تا لینک بازیابی رمز را برایتان بفرستیم.

معادله را حل کنید: − =

برگشت برای ورود به سایت