ارگونومی در طراحی صندلی
ارگونومی در طراحی صندلی
ارگونومی در طراحی صندلی
تهیه و تنظیم: دکتر موعودی
فرمت: PDF تعداد صفحات: 202
نشستن طولانی مدت
- نشستن طولانی مدت می تواند منجر به بروز سرطان های کولورکتال، آندومتر، تخمدان، پروستات و ریه شود.
- طبق تحقیقات، کسانی که بیشتر زمان روز را در حالت نشسته سپری می کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در آنها 24 درصد بیشتر و خطر بروز سرطان رحم 32 درصد بیشتر است.
- به ازای هر 2 ساعتی که به زمان نشستن شما اضافه می شود، 8 درصد ریسک ابتلا به سرطان کولون، 10 درصد ریسک ابتلا به سرطان آندومترو 6 درصد ریسک ابتلا به سرطان ریه افزایش می یابد.
- ورزش های گاه و بیگاه از اثرات مخرب نشستن کم نمی کند. بنابراین، در طول روز، به ویژه بعد از وعده های غذایی، بیشتر از جای خود بلند شوید و بدن تان را حرکت دهید.
- سبک زندگی بی تحرک یک عامل خطر برای بیماری های قلبی است. هرچه بیشتر بنشینید ، حرکت کمتری خواهید داشت و اگر حرکت شما کمتر شود، خطر شما بیشتر می شود.
- نشستن زیاد، حتی اگر به طور منظم ورزش کنید می تواند شما را بکشد. شواهد نشان می دهد که نشستن برای مدت طولانی می تواند تأثیر منفی زیادی بر سلامت شما بگذارد.
- یک مطالعه دیگر، رانندگان ترانزیتی را که بیشتر اوقات می نشینند یا نگهبانانی که بیشتر اوقات ایستاده و در حال حرکت هستند، مقایسه کرد. این مطالعه افرادی را که رژیم های غذایی مشابهی دارند مقایسه کرد و آنها دریافتند افرادی که زیاد می نشینند دو برابر بیشتر از افراد در معرض بیماری قلبی هستند.
- مطالعه ای که در پایان سال ۲۰۱۷ در Annals of Medicine منتشر شد، شواهدی را نشان داد که نشستن برای مدت طولانی، یک عامل خطر برای مرگ زودرس است. طبق مطالعه، هرچه زمان نشستن بیشتر باشد، خطر مرگ زودرس بیشتر می شود. در اینجا برخی از آمارها از این مطالعه آورده شده است:
- شرکت کنندگان در این مطالعه که بیش از ۱۳ ساعت در روز می نشینند، خطر ابتلا به مرگ را در مقایسه با شرکت کنندگان که کمتر از ۱۱ ساعت در آنها نشستند، ۲۰۰ درصد بیشتر داشتند.
- شرکت کننده هایی که بیشتر حرکت می کردند و کمتر می نشستند (کمتر از ۳۰ دقیقه در هر زمان نشسته بودند) ۵۵ درصد خطر کمتری نسبت به افرادی که به مدت ۳۰ دقیقه یا بیشتر نشسته بودند داشتند.
- بزرگترین مطالعه در مورد خطرات نشستن ۸۰۰۰۰۰ نفر را درگیر کرد. این مطالعه، که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و توسط دانشگاه لافبورو و دانشگاه لستر در انگلستان انجام شد ، نشان داد افرادی که بیشترین زمان نشستن را دارند، در مقایسه با افرادی که کمتر نشسته اند، افزایش بیماری و مرگ دارند، به طور خاص:
- خطر ابتلا به دیابت آنها ۱۱۲ درصد افزایش می یابد.
۱۴۷ درصد مشکلات قلبی عروقی مانند سکته قلبی و سکته مغزی افزایش می یابد. - در اثر مشکلات قلبی عروقی ۹۰ درصد مرگ و میر داشتند.
- آنها به هر علتی ۴۹ درصد افزایش در مرگ داشتند.
- جولیان و همکاران (۲۰۱۶) در مطالعاتی که در رابطه با نشستن و بیماری های مختلف انجام دادند دریافتند که یک ساعت بیشتر نشستن احتمال مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را ۲۲% و احتمال ابتلا به سندرم متابولیک را ۳۹% افزایش میدهد
- بر اساس مطالعات NaNa Keum و همکاران (۲۰۱۵)، احتمال ابتلا به سرطان روده ی بزرگ برای زنانی که وقت زیادی را به نشستن می گذراندند و فعالیت فیزیکی کمتری داشتند، به میزان ۴۱% افزایش می یابد.
- در سال Jessica S Morris ،۲۰۱۸ و همکاران مطالعاتی را در همین حوزه انجام دادند و نتایج مطالعاتشان همبستگی عادت به نشستن زیاد (پشت تلویزیون) را با سرطان روده ی بزرگ نشان داد.
- از طرف دیگر (Lawrence (۲۰۲۰ نشستن را از ریسک فاکتورهای هموروئید معرفی کرد.
مداخله های موثر در کاهش زمان نشستن و افزایش فعالیت فیزیکی در محیط کار و مزیت های استفاده از آنها
نوع مداخله |
پیامد |
ایستگاه های کار نشسته-ایستاده |
کاهش زمان نشستن، بهبود خلق و خو و عملکرد افزایش میزان کلسترول HDL، کاهش ناراحتی های اسکلتی- عضلانی |
ایستگاه های کار مجهز به تردمیل |
افزایش مصرف انرژی |
ایستگاه های کار مجهز به دوچرخه |
افزایش مصرف انرژی |
دستگاه های پله ای قابل حمل |
افزایش مصرف انرژی |
دستگاه های ورزشی پدالی متحرک |
افزایش مصرف انرژی |
اسکی واره ها |
افزایش مصرف انرژی |
وقفه های همراه با فعالیت فیزیکی |
افزایش مصرف انرژی، بهبود خلق و خو و عملکرد کاهش ناراحتی در گردن، کمر، پشت، ساعد، کف دست/مچ، کاهش فشار خون، کاهش ناراحتی عمومی |
نرم افزار های هشدار دهنده انجام فعالیت |
کاهش زمان نشستن |
سهم نسبی اجزاء صندلی: در راحتی و ناراحتی در طراحی یک صندلی، این نکته حائز اهمیت است که بدانیم چه عناصری از صندلی، فاکتورهای عمده و اصلی در تعیین و شناسایی سطح و مقدار ناراحتی و راحتی هستند.
یکنواختی (توزیع فشار) کفه صندلی ۲٫۴۳۱ – یکنواختی (توزیع فشار) پشتی صندلی۲٫۷۴۳-۳۸٫۱۷۵ = ناراحتی
راحتی دسته صندلی۱٫۴۴۲+یکنواختی (توزیع فشار) کفه صندلی۱٫۲۷۴+ راحتی پشتی صندلی ۳٫۲۴۷+۱۳٫۱۵۸ = راحتی
دانشمندی و همکاران استفاده از ایستگاه کار نشسته-ایستاده در کارکنان اداری را با بکارگیری دو نوع رژیم زمانی (۴۵ دقیقه کار و ۱۵ دقیقه ایستاده/ ۳۰ دقیقه نشسته و ۳۰ دقیقه ایستاده (و تاثیر آن بر پارامترهای فیزیولوژی ، ذهنی-روانی و بهره وری را مطالعه نمودند.
در این پژوهش تمرکز محققین همچنین بر روی دو عامل زمان نشستن طولانی مدت و پوسچر نامطلوب بود. با توجه به پژوهش هایی که در این خصوص صورت گرفته دو مدل ۲۰-۸-۲ و ۱۵-۴۵ مورد توجه قرار گرفت. در مدل ۴۵-۱۵ نسبت به مدل ۲۰-۸-۲ سه تفاوت اصلی، سبب مزیت مدل ۲۰-۸-۲ می گردد:
- در مدل ۴۵-۱۵ مدت زمان نشستن و ایستادن تقریبا دو برابر مدل ۲۰-۸-۲ می باشد و با توجه به پدیده بهبود و تنش فیزیولوژی ، مدل ۲۰-۸-۲ مناسبتر می باشد.
- در مدل ۴۵-۱۵ زمانی برای انجام حرکات نرمشی وجود ندارد ، در صورتیکه در مدل ۲۰-۸-۲ دو دقیقه به نرمش اختصاص داده شده است.
- دو فاکتور قابل اندازه گیری در ارتباط با ناراحتی ، زاویه ی لگن و توزیع فشار بدن هستند. لگن در سه راستا: چرخش حول محور قائم (yaw)، چرخش حول محور طولی (roll)، و چرخش حول محور عرضی (pitch) حرکت دارد. وضعیت لگن حول محور قائم، طولی و عرضی بر روی توزیع فشار در زیر باسن و فشار هم بر روی وضعیت لگن تاثیر می گذارد. تغییرات پوسچر در چرخش لگن، سبب تغییرات فشار بین باسن و کف صندلی شده و می توان با گذشت زمان این موضوع را درک کرد. احساس ناراحتی بوسیله ی این فشار تحت تاثیر قرار گرفته و بر روی پوسچر لگن اثر می گذارد. فشار موجود بر روی کف صندلی و زاویه ی لگن در طول ۵۰ دقیقه کار پشت کامپیوتر، اندازه گیری شد. بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه نشستن از حالت نارحتی قابل قبول به حالت ناراحتی غیر قابل قبول منتقل می شود.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ ارگونومی صندلی مسافران هواپیما
⇐ استاندارد ایمنی و ارگونومی در مبلمان و میز و صندلی مراکز آموزشی
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)