ارزیابی ریسک بر اساس BS 8800: 1996
ارزیابی ریسک بر اساس BS 8800: 1996
ارزیابی ریسک بر اساس BS 8800: 1996
فهرست:
-
زمان روش اجرای ارزیابی ریسک
-
چرا ارزیابی ریسک مهم است
-
مراحل اساسی در ارزیابی ریسک
-
موارد ضروری برای ارزیابی ریسک
-
جنبه های ارزیابی ریسک
-
تجزیه و تحلیل ریسک
-
تصمیم گیری راجع به قابل تحمل بودن ریسک
-
تهیه طرح اقدامات کنترل ریسک
1-تعاریف کلیدی
1 – 1- خطر: به منبع یا شرایط بالقوه آسیب اصدمه گفته می شود.
۲ – ۱- ریسک: به ترکیبی از احتمال و پیامد یک رخداد (حادثه با رویداد) خطرناک مشخص، ریسک گویند. ریسک همواره شامل دو عنصر زیر می باشند
الف. احتمال وقوع یک خطر
ب – پیامد ناشی از یک رخداد خطرناک
۲- در چه زمانی از روش اجرایی ارزیابی ریسک استفاده کنیم.
الف – برای موقعیت هاییی که در آن، خطرات مشمول یک تهدید جدی می شوند یا اینکه قطعیتی در کفایت اقدامات کنترلی موجود با طرح ریزی شده از نظر اصول یا در عمل وجود ندارد، بایستی از روش اجرایی ارزیابی ریسک استفاده نمائیم
ب . در سازمانهایی که فرایند بهبود مستمر را در سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای دنبال می کنند تا حداقل از الزامات قانونی فراتر روند نیز بکار میرود.
این روش اجرایی زمانی که پس از یک مطالعه اولیه بطور شفاف، به این نتیجه برسیم که ریسک های موجود، جزئی هستند یا اینکه ارزیابی های قبلی حاکی از آن است که اقدامات کنترلی موجود، کفایت دارند، ضروری و با صرفه نیست. اقدامات کنترل طرح ریزی شده با موجود شامل :
الف. انطباق با الزامات قانونی و استاندارد، بخوبی ایجاد شده است
ب. اقدامات برای کلیه وظایف مناسب هستند.
ج . توسط افراد مرتبط درک شده با درک خواهد شد و بوسیله آنها استفاده می گردد. اگر اقدامات کنترلی در جای مناسب خود، بطور مداوم استفاده شود جهت حصول اطمینان دیگر، نیاز به اقدامات بیشتری نیست.
3- ارزیابی ریسک ایمنی و بهداشت حرفه ای چیست و چرا آنرا انجام می دهیم.
۱ – ۳ مراحل اساسی
ارزیابی ریسک شامل ۳ مرحله اساسی است.
الف- شناسایی خطرات
ب- برآورد ریسک ناشی از خطرات، احتمال و شدت صدمه
ج- تصمیم گیری راجع به قابل تحمل بودن ریسک
۲ – ۳- چرا ارزیابی ریسک مهم است؟
کارفرمایان قانون ملزم به انجام ارزیابی ریسک ایمنی و بهداشت حرفه ای هستند. هدف اصلی آنها، تعیین کفایت کنترل های موجود با طرح ریزی شده، می باشد. همچنین هدف، کنترل ریسک ها قبل از وقوع آسیب، می باشد. ارزیابی ریسک برای سال های زیادی، معمولا بصورت غیر رسمی انجام می شد است. امروزه ارزیابی ریسک یک فونداسیون کلیدی برای مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای پویا (قبل از وقوع) هست که به روشهای اجرایی نظام مند / سیستماتیک جهت حصول اطمینان از موقعیت آن، ضروری است.
ارزیابی ریسک بر اساس رویکرد مشارکتی ، فرصتی را برای مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای و نیروی کار فراهم می نمایند تا بر روی روش های اجرایی سازمان بصورت ذیل توافق داشته باشند. روش های اجرای ایمنی و بهداشت حرفه ای:
الف) بر اساس درک مشترک کارفرما و نیروی کار نسبت به خطرات و ریسک ها هستند.
ب) ضروری و کاربردی هستند
ج) در پیشگیری از حوادث موفق خواهند بود
۴- مشکلات و راه حل ها
ارزیابی هایی که بطور ضعیف طرح ریزی شده اند و بطور اختصار انجام می گیرند، یک حالت بوروکرانیک (کاغذ بازی) داشته و باعث اتلاف وقت خواهند شد و هیچ تغییری را ایجاد نمی کنند.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
⇐ حتما بخوانید: پاورپوینت دوره ارزیابی ریسک
منبع: کتاب کاربردی و شاخص های عملکرد در صنعت/تالیف: دکتر احسان ا… حبیبی با همکاری مهندس مجید علیزاده/ چاپ دوم/صفحه۹۰-۸۴/انتشارات فن آوران
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)