ارزیابی اضطراب کووید 19 و ارتباط آن با کیفیت خواب شاغلین در صنعت
ارزیابی اضطراب کووید 19 و ارتباط آن با کیفیت خواب شاغلین در صنعت
ارزیابی اضطراب کووید 19 و ارتباط آن با کیفیت خواب شاغلین در صنعت
فرمت: Word تعداد صفحات: 9
جهت مطالعه، مورد مشابه و کاملتر مقاله ذیل را مطالعه فرمایید:
Poursadeghiyan M, Abbasi M, Mehri A, Hami M, Raei M, M Ebrahimi M H,2016.Relationship between job stress and anxiety, depression and job satisfaction in nurses in Iran, The Social Science,11(9): 2349-2355 https://acgih.ir/wp-content/uploads/2018/09/989.pdf
چکیده
مقدمه: با توجه به شیوع ویروس کووید-19 و تاثیرات آن بر روی زندگی افراد و کمبود مطالعات بر روی نیروی غیر بهداشت و درمان، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اضطراب کووید-19 و ارتباط آن با کیفیت خواب شاغلین در صنعت، انجام شد.
روش کار: 212 شرکت کننده با استفاده از نمونه گیری تصادفی، در یک پژوهش توصیفی-مقطعی شرکت کردند. دادهها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) و شاخص کیفیت خواب پیتسبورگ (PSQI) جمعآوری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های همبستگی پیرسون، آزمون T مستقل و one‐way ANOVA در نرمافزار SPSS نسخه 24 استفاده شد. سطح معنی داری برابر با 0.05 در نظر گرفته شده است.
یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان 6/6 ± 33.27 سال، 78/8 درصد مرد و 79.3 درصد متاهل بودند. نمره CDAS و PSQI با میانگین و انحراف معیار به ترتیب 8.2±11.60 و 1.7±5.37 بود. ارتباط معنی دار آماری بین نمره CDAS با همبستگی مثبت در سن (P= 0.008) و سابقه کاری (P=0.005) مشاهده شد. همچنین ارتباط معنی دار آماری بین نمره PSQI و سن (P=0.032) و سابقه کاری (P=0.009) مشاهده شد. نمره CDAS و PSQI با هم ارتباط معنی دار آماری داشتند (r=0.341). افراد با سطح تحصیلات کمتر نمره اضطراب بالا و کیفیت خواب پایین داشتند.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش مشخص گردید که با کاهش اضطراب می توان شاهد افزایش کیفیت خواب بود. لذا به منظور کاهش اضطراب و افزایش کیفیت خواب و بهره وری شاغلین، پیشنهاد می شود مدیران کارخانه با برقراری آموزش های بهداشت روانی مستمر و منظم نسبت به شناسایی و رفع عوامل ایجاد کننده اضطراب اقدام نمایند.
کلمات کلیدی: کووید-19؛ کیفیت خواب؛ اضطراب؛ PSQI؛ محیط کار
مقدمه
در حال حاضر همه انسانها با بیماری همه گیر کووید-19 که یک بحران شدید و بی سابقه در سراسر جهان است، روبرو هستند (1). این بیماری مانند ذات الریه است که در نوامبر 2019 در استان ووهان (Wuhan) چین ظهور کرد (2, 3). در 19 فوریه 2020 اولین مورد ابتلا به کووید-19 در ایران گزارش شد (4). این ویروس به دلیل توانایی انتقال بدون علامت به سرعت در مناطق مختلف جهان گسترش یافت و باعث شیوع بیماری همه گیر شد که پیامدهای عمده ای برای سلامت عمومی و کیفیت زندگی افراد در سطح جهانی داشته است (5, 6). کووید-19 علاوه بر آسیب جسمی، تأثیر جدی بر سلامت روان مردم نیز دارد (7). ایجاد قرنطینه جهت کنترل بیماری، تحرک افراد را کاهش داده است و مردم را به انزوا کشیده است که این امر به نوبه خود میتواند منجر به افزایش اضطراب شود (8). مواجهه مداوم با اخبار مرگ و میر و مبتلایان به کووید-19 در رسانه های اجتماعی و در خطر بودن عزیزان، از جمله عوامل دیگری است، که میتواند ترس و اضطراب را افزایش دهد (8, 9). در مطالعهای که در مرحله اولیه شیوع کووید-19 در چین انجام شد، 54 درصد از شرکت کنندگان تأثیر روانی را متوسط یا شدید ارزیابی کردند و حدود یک سوم اضطراب متوسط تا شدید را گزارش کردند (10).
همه گیری کووید-19 نه تنها روال زندگی بخش بزرگی از جمعیت را تغییر داده، بلکه بر کیفیت خواب افراد نیز تأثیر گذاشته است (11). یک نظرسنجی مقطعی مبتنی بر وب که بین 7236 شرکت کننده در طول شیوع کووید-19 در چین انجام شد، شیوع اضطراب را 35.1 درصد و کیفیت خواب را ضعیف برآورد کرد (7). شیائو و همکاران، همبستگی بین اضطراب و کاهش کیفیت خواب را گزارش کردهاند (12). خواب ضعیف منجر به اختلال در توجه و حافظه، افزایش تحریک پذیری و بی ثباتی عاطفی میشود که منجر به اضطراب، افسردگی و حتی خودکشی می شود (13). طبق مطالعه ای که در ایتالیا انجام شد، مشاهده گردید که افزایش مشکلات روانی در طول اقدامات مهار کووید -19، کیفیت خواب و عادات خواب بیش از نیمی از جمعیت این کشور را مختل کرده است (3). افراد در حین قرنطینه دیرتر از خواب بیدار میشوند و به علت استفاده بیشتر از رسانه های دیجیتال قبل از خواب، دیرتر به خواب میروند (14). همچنین کاهش کیفیت خواب ممکن است به دلیل اضطراب و احساس عدم اطمینان در این دوره باشد (15).
بین اضطراب و خواب افراد رابطه ای دو طرفه وجود دارد (16) و کیفیت خواب خوب بر رفاه و سلامت روان تأثیر می گذارد (11). تحقیقات در دهه گذشته به طور فزایندهای این ادعا را تأیید کرده است که اختلالات خواب تأثیر زیادی بر خطر بیماری های عفونی، بروز و پیشرفت یک سری بیماری ها و بروز افسردگی دارند (11). اگرچه تاکنون تأثیر اضطراب کووید-19 بر کیفیت خواب مورد مطالعه قرار گرفته است اما این مبحث بسیار جدید است و تحقیقات زیادی لازم است در این زمینه صورت بگیرد. بنابراین هدف پژوهش حاضر ارزیابی اضطراب کووید-19 و ارتباط آن با کیفیت خواب شاغلین در صنعت است.
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ اثرات سلامتی ناشی از قرنطینه در بحران همه گیری بیماری COVID-19
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)