اختلالات تناسلی-تولید مثلی ناشی از کار
اختلالات تناسلی-تولید مثلی ناشی از کار
اختلالات تناسلی-تولید مثلی ناشی از کار
بدلیل اینکه اختلالات تناسلی تولید مثلی علل متعددی دارد، از دیدگاه طب كار مهمترین ابزار تشخیصی این اختلالات اخذ تاریخچه جامع و دقیق است که در این میان شرح حال پزشکی، سابقه شغلی و تاریخچه تماس های محیطی همگی به پزشک در بررسی سابقه خطر تولید مثل و تناسلی کارگر خاص، کمک می کند. این اطلاعات باید برای افراد مؤنث و مذکر جمع آوری گردد. همچنین به تماس های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی توجه خاص مبذول شود. در ارتباط با اختلالات تناسلی تولید مثلی ناشی از کار هیچ گونه یافته فیزیکی پاتوگئومونیکی وجود ندارد. از این رو ممکن است بتوان در معاينة، نشانه های مواجهه (مثل درماتیت در کارگران در تماس با حلال ها) با پاتولوژی مستعدکننده به مشکل (مثل فیبروئیدهای رحم در خانم دچار بی نظمی قاعدگی) را مشخص کرد.
کار کردن با یک عامل زیان آور ضرورتا به آن معنی نمی باشد که کارگر در معرض اثرات سوء آن عامل است. پزشک کار می تواند از طریق اخذ سابقه شغلی برآورد کند که آیا احتمال مواجهه درونی بدن با عامل مربوطه زیاد، کم یا قابل چشم پوشی است. گرفتن تاریخچه دقیق می تواند در تعیین اینکه آیا ماهیت تماس ناگهانی یا مزمن است کمک کند. کاربرد اقدمات حفاظتی در محیط کار اعم از اقدامات کنترلی مهندسی با وسایل حفاظت فردی ممکن است تماس را کاهش دهد. بعلت اینکه تراتوژن ها اثرات خود را در هنگام دوره های خاص حیاتی ارگانوژنز اعمال می کنند، هر گونه تلاشی باید در جهت اثبات سن حاملگی در زمان تماس بطور دقیق صورت پذیرد.
بررسی محیط کار، تشریک مساعی کارشناسان بهداشت حرفه ای و کاربرد شاخص های بیولوژیک موجود بطور فزاینده ای درک تماس های واقعی را افزایش می دهد. تنها در موارد معدودی ثابت شده است که تماس های شغلی دارای خطرات تناسلی تولید مثل می شوند که در این میان می توان از سرب، اتیلن اکساید و دی برو مرکلروفنل (DBCP) و پرتو یونیزان نام برد.
برای مشاهده ادامه مطلب فایل زیر را دانلود کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)