آموزش ایمنی و واکنش در شرایط اضطراری در مدارس
آموزش ایمنی و واکنش در شرایط اضطراری در مدارس
آموزش ایمنی و واکنش در شرایط اضطراری در مدارس
فرمت: pdf تعداد صفحات: 8
فهرست:
- آموزش کودکان
- آموزش ایمنی
- آموزش برای پیشگیری و حفاظت کودکان و نوجوانان پروتکل مونترال
- ایجاد فرهنگ ایمنی
- رعایت قوانین و مقررات ایمنی
- آموزش ارگونومی به کودکان
- مراحل گرفتن مداد در کودکان در سنین مختلف
- منابع
آموزش کودکان
- آموزش ایمنی:
اکثر کودکان در اثر بی احتیاطی و بی توجهی به رعایت اصول ایمنی، دچار حوادث جبران ناپذیری می شوند ؛ در حالی که با رعایت اصول ایمنی می توان از رخداد بسیاری از اتفاقات ناگوار جلوگیری نمود. در کاهش آسیب های ناشی از حوادث، رعایت اصول ایمنی مراکز آموزش نگه داری کودکان بسیار مهم است و کارشناسان و مسئولین باید در طراحی ایمن سازی فضاهای آموزشی مورد توجه قرار دهند. (امانی و همکاران، 1396).
به طور کلی برای حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر حوادث مختلف، عوامل زیر باید مورد توجه و عمل قرار گیرد.
1- آموزش برای پیشگیری و حفاظت کودکان و نوجوانان
مدارس با بهره گیری از مشارکت سازمان ها، نهادها و مردم در زمینه تأمین سلامت کودکان، پیشگیری و کنترل حوادث یکی از نهادهای مؤثر به شمار می آیند. مدارس با توجه به راه های پیشگیری از حوادث برای ارتقاء بر بهداشت و سلامت مدارس و دانش آموزان باید وارد عمل شوند. آموزش اصول ایمنی و ارائه کمک های اولیه هنگام وقوع حادثه به دانش آموزان و والدین با روش های مناسب و با استفاده از ابزار گوناگون از وظایف اساسی مدرسه می باشد(درگاهی و همکاران،1397).
2- ایجاد فرهنگ ایمنی
آموزش برای ایجاد نگرش مطلوب و باور به انجام رفتارهای مناسب برای پیشگیری از حوادث و انجام رفتارها از امور مهم در مدارس تلقی می شود. ایجاد فرهنگ ایمنی در خانه، مدرسه و جامعه باید به وسیله آموزش های لازم پشتیبانی شود (درگاهی و همکاران،1397).
3- رعایت قوانین و مقررات ایمنی
رعایت مقررات بهداشتی و ایمنی در طراحی و احداث ساختمان ها، تهیه وسایل و تجهیزات ایمن و ایجاد محیط سالم همچنین گزینش افراد شایسته برای احراز تصدی مشاغلی (مثل رانندگی) که با سلامت کودکان و نوجوانان مربوط است. رعایت استانداردها و نظارت بر استفاده و نگهداری تاسیسات و تجهیزات و فراهم آوردن کمک های اولیه امدادی در هنگام بروز حادثه از اصول اساسی پیشگیری حوادث و کاهش زیان های احتمالی است (درگاهی و همکاران،1397).
کودک به شدت نسبت به عوامل تهدید کننده محیطی حساسیت دارد. وی به شرطی در محیط فعالیت می کند که حواس وی در وضعیت متعادل و ایمن باشند. آلودگی صوتی، آلاینده های هوا و عدم وجود قلمرو فیزیکی و روانی مطلوب و حس ازدحام مانع تعامل مطلوب کودک با محیط است. (رنگین کمان و همکاران، بی تا).
آموزش ارگونومی به کودکان
سطح آگاهی پایین و وضعیت عملکرد نامطلوب در هر سطحی و نسبت به هر موضوعی، پیشبرد اهداف سلامتی و بهداشت را با مشکل مواجهه می کند. باید توجه داشت، آموزش دانش آموزان و همکاری این قشر بزرگ در جهت سلامتی خود بزرگترین و کمک کننده ترین راه جهت پیشگیری از بیماری های حاصل از عدم رعایت اصول استاندارد است (امانی و همکاران، 1396).
به طور مثال، عدم اطلاع دانش آموزان از نحوه نشستن، روش حمل صحیح و نوع کیف، می تواند سلامتی دانش آموزان را تحت تأثیر قرار دهند و در صورت تکرار، آن ها را در بزرگ سالی با مشکلاتی مواجه نماید (امانی و همکاران، 1396) (پورصادقیان،2017)
توصیه ها را به دانش آموزان بگویید:
- یاد دهید به فرزندانتان، برای مطالعه و نوشتن فاصله مناسب صفحه با چشم های خود را رعایت کنند.
- یاد دهید به فرزندانتان، بهتر است شب ها زود بخوابند تا صبح سرحال و با نشاط به مدرسه بروند.
- یاد دهید به فرزندانتان، در زنگ تفریح خوراکی هایی را بخورند که از خانه آورده اند.
- یاد دهید به فرزندانتان، پفک، چیپس، لواشک، یخمک و آب نبات باعث ضعف، لاغری و کندذهنی می شود و بهتر است به جای آنها از نان و پنیر، تخم مرغ، گردو، میوه های تازه یا خشک مثل خرما، کشمش، انجیر و توت استفاده کنند.
- یاد دهید به فرزندانتان، تغذیه مناسب در رشد و حفظ بدن به ویژه ستون فقرات موثر است.
- یاد دهید به فرزندانتان، اگر می خواهند بهتر رشد کنند، بهتر یاد بگیرند و بیشتر بتوانند بازی کنند، باید هر روز صبحانه کافی بخورند.
- یاد دهید به فرزندانتان، علاوه بر صبحانه، ناهار، شام به دومیان وعده خوراکی نیاز دارند. آنها باید بداند، این کار قوای جسمی را افزایش داده و باعث افزایش راندمان کاری می شود.
- یاد دهید به فرزندانتان، کتاب و دفترهای اضافی را از کیف بردارند و به مدرسه نبرند.
- یاد دهید به فرزندانتان، از پوشیدن کفش تنگ پرهیز کنند.
- یاد دهید به فرزندانتان، اگر چشمان آنها نوشته های روی تخته را خوب نمی بیند به شما بگویند. نباید به دلیل ضعیف بودن چشم قوز کنند یا گردن خود را بیش از اندازه خم کنند.
- یاد دهید به فرزندانتان، اگر در زمان املا نوشتن زیاد عقب می افتند و بعضی کلمه ها را خوب نمی شنوند به معلم یا شما اطلاع دهند .
- یاد دهید به فرزندانتان، بهتر است وقتی از مدرسه به خانه برمی گردند پس از کمی استراحت مشق ها را انجام دهند و درس هایشان را بخوانند تا آنها را بهتر یاد بگیرند.
- یاد دهید به فرزندانتان، میز مطالعه باید از هر چیزی که حواس شان را پرت می کند خالی باشد و در نور کافی و با وضعیت مناسب جسمی مطالعه کنند.
- یاد دهید به فرزندانتان، در کلاس کج و قوز کرده ننشینند تا کمتر خسته شوند.
- یاد دهید به فرزندانتان، قوز کرده یا خوابیده مشق نوشتن و درس خواندن بسیار زیان بار است.
- یاد دهید به فرزندانتان، هنگام ورزش و بازی از کفش های ورزشی مناسب استفاده کنند.
- یاد دهید به فرزندانتان، هرگز چیزی را به طرف دیگران پرتاب نکنند به خصوص اگر نوک تیز یا سنگین باشد (امانی و همکاران، 1396).
ادامه مطلب را با دانلود فایل پیوستی مشاهده کنید.
ورود یا ثبـــت نــــام + فعال کردن اکانت VIP
مزایای اشتراک ویژه : دسترسی به آرشیو هزاران مقالات تخصصی، درخواست مقالات فارسی و انگلیسی، مشاوره رایگان، تخفیف ویژه محصولات سایت و ...
حتما بخوانید:
⇐ وضعیت ایمنی، بهداشت و زیست محیطی (HSE) مدارس ایران
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)