آلودگی هوا، اختلال در ضربان قلب و بروز آپاندیسیت
آلودگی هوا، اختلال در ضربان قلب و بروز آپاندیسیت
آلودگی هوا، اختلال در ضربان قلب و بروز آپاندیسیت
آلودگي هوا، ضربان قلب را مختل ميكند: نتايج يك پژوهش جديد نشان داده است كه آلودگي هوا ناشي از ترافيك، هدايت الكتريكي قلب را مختل ميكند. قلب انسان به طور طبيعي داراي 4 حفره شامل 2 دهليز و 2 بطن است كه اين حفرهها به طور هماهنگ با يكديگر منقبض ميشوند تا عمل خونرساني به تمام نقاط بدن را انجام دهند. سيگنالي كه به قلب ميرسد تا اين عضو مهم به طور هماهنگ منقبض شود، تكانه الكتريكي نام دارد كه در واقع باتري طبيعي بدن محسوب ميشود.
براساس اين گزارش، تحقيق اخير كه طي يك دوره 10 ماهه در دانشگاه هاروارد انجام شده نشان داده است ذرات معلق به جاي مانده از احتراق سوختهاي فسيلي در خودروها باعث تغييرات نگرانكنندهاي در نوار قلبي 48 داوطلب شده است. اين تغييرات مشابه تغييراتي است كه در اثر كمبود اكسيژن در قلب بروز ميكنند.
انجمن قلب آمريكا با توجه به نتايج اين تحقيقات توصيه ميكند؛ بيماران قلبي به ويژه آنهايي كه حمله قلبي داشتهاند بايد حداقل 2 تا 3 هفته بعد از ترخيص از بيمارستان رانندگي نكرده و به طور كلي از قرار گرفتن در ترافيك سنگين اجتناب كنند.
تحقيقات نشان ميدهد: آلودگی هوا ميتواند خطر بروز عارضه آپانديسيت را افزايش دهد. آپانديسيت التهاب زائده روده كور است، اگر آپانديس ملتهب و متورم شود بايد تحت عمل جراحي از بدن خارج شود تا خطر تركيدگي آن در بدن و در نتيجه آن خطر مرگ بيمار، برطرف شود.
گروهي از پژوهشگران دانشگاه كالگاري دريافتهاند؛ شمار افرادي كه به دليل بروز آپانديسيت در بيمارستان بستري ميشوند، در روزهايي كه آلودگي هوا افزايش مييابد، معمولا بيشتر است.اين پژوهش كه شرح آن در كنفرانس كالج آمريكايي گاستروانترولوژي ارائه شده حاكي است؛ آلودگي خطر كلي التهاب بافتي را تشديد ميكند. آپانديس زائده كوچكي است كه به روده بزرگ متصل است. نقش اين زائده هنوز معلوم نيست اما برخي از شواهد علمي نشان ميدهد كه ممكن است مامن باكتريهاي مفيدي باشد كه به فرايند هضم غذا و نيز مبارزه با عفونتها كمك ميكنند.آمارها نشان ميدهد كه آپانديسيت تقريبا هفت درصد از مردم انگليس را مبتلا ميكند و در بين مردان شايعتر است.
اين عارضه معمولا در گروه سني 10 تا 30 سال بروز ميكند و در اشخاصي كه در رژيم غذايي خود مقدار زيادي فيبر خوراكي مصرف ميكنند، كمتر بروز مينمايد.در اين مطالعات تيم پزشكي كالگاري بيش از 45 هزار فرد بالغ را كه بين سالهاي 1999 تا 2006 به دليل آپانديسيت در بيمارستان بستري شده بودند، تحت آزمايش و مطالعه قرار دادند.هرچند عفونت و گرفتگي ميتواند عامل بروز اين عارضه باشد اما در بسياري از موارد علت آپانديسيت مشخص نيست.
جام جم آنلاين
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)